Веселий вікенд: цікава виставка, хороший фільм або ГОГОЛЬfest



Фото www.gq.ru
На вулиці щодня стає тепліше - чим не привід для посмішки та гарного настрою?! На деревах починають з'являтися перші бруньки, а в парках граються діти, тож можна сміливо присвятити вікенд прогулянкам старим добрим Києвом.

Чудово було б зібратися з купкою друзів і вирушити на Андріївський узвіз, чи у Маріїнський парк, чи кудись до Дніпра. Або попрямувати у місцинку, відому тільки вам...

Тим, хто звик на вихідні присвячувати спогляданню мистецтва, варто переглянути останні київські експозиції.

Усім любителям цікавих виставок варто завітати до нещодавно презентованого центру сучасного мистецтва "EIDOS", що на Андріївському спуску, 2Б.  Першим проектом у ньому стане виставка "Числа" групи харківських художників SOSка.

"Числа" - спільний проект учасників SOSки Миколи Рідного і Сергія Попова та ще однієї групи молодих художників "Клас". Ця експозиція -  художній відгук на тему кризи. В рамках проекту буде представлено цикл фоторобіт "Лушпиння" Миколи Рідного, серію живопису Сергія Попова, а також відеосюжет "Курс" від учасників групи "Клас".

В арт-центрі "Я Галерея" Павла Гудімова, що на вул. Волоській, 55/57, проходить виставка фотографії Олександра Глядєлова "Небо без ангелів". Експозиція присвячена безпритульним і покинутим напризволяще дітям, у яких фотограф бачить красу і загадку Всесвіту.

Галерея "Колекція", що на вул. Паньківській, 8, представляє новий еклектичний проект класика українського постмодернізму Олександра Ройтбурда "Пінакотека". Автор використовуючи назви відомих робіт, поринає в постмодерну гру, трансформуючи класичні твори, надаючи їм нового змісту.

Підписи до робіт напряму відсилають до таких класичних творів, як "Місячна ніч на Дніпрі" Куїнджі чи "Видіння отроку Варфоломію" Михайла Нестерова.

Для всіх кіноманів на цих вихідних відбудеться прем'єра фестивалю короткого метру "Interfilm Berlin", у кінотеатрі "Жовтень". Програма показу містить найкращі фестивальні короткометражні фільми з усього світу за останні роки: "Драма глухоти", "Ромео та Джульєтта", "Наша прекрасна природа" та "Місто-рай".

У "Кінопалаці" триває фестиваль "Дні польського кіно", в рамках якого представлена ретроспектива фільмів Криштофа Зануссі та новий польський метр.

На вихідних є нагода подивитися такі фільми, як "Галоп", "Душа співає" та "Розпусна привабливість".

А в кінотеатрі "Київ" відбудеться показ фільму - екшну "Форсаж-4".

"Театральна" столиця представить багато цікавих прем'єр. Так, в театрі на Подолі відбудеться презентація вистави "Вартівня" про кохання та вміння чекати.

Театр російської драми імені Лесі Українки покаже виставу "JULIA@ROMEO.com" про двох молодих людей, які хочуть вчинити самогубство, але розуміють, що треба жити, хоча б заради кохання.

Любителям поплавати у холодній воді варто завітати до Гідропарку на закриття сезону зимового плавання. 12 квітня о 14.00 на території Гідропарку, біля будиночку "моржів",  відбудеться масовий заплив киян, захоплених плаванням та загартовуванням холодною водою. Передбачаються водні запливи для різновікових груп чоловіків та жінок довжиною у 25 м.

У рамках фестивалю "ГОГОЛЬfest2009" проходитиме концерт - перформанс " The Future Sound Of London ". Цього вечора виступлять Аліна Орлова, SunSay, "ДахаБраха", DARQWAN aka Oris Jay, VALTA & MINIKIN. Також будуть задіяні актори театру "Дах".

І як би ви не вирішили провели вихідні, пам'ятайте, що яскравих барв вашому відпочинку додасть хороший настрій. Не забувайте дарувати радість тим, кого любите. Хороших вихідних!

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ