БЮТ: Ананаси від Черновецького коштують пенсіонерам 12 тисяч


Утримання у Пансіонаті для ветеранів війни та праці "Пуща Водиця" людині похилого віку коштує до 12 тисяч гривень на місяць.

Відповідна інформація міститься у зверненнях громадян, повідомляє прес-служба фракції БЮТ у Київраді.

"12 тисяч гривень на місяць - це навіть більше, ніж місячна зарплата секретаря Київради Олеся Довгого, яку він вніс у свою офіційну декларацію про доходи за минулий рік. Звідки такі гроші у звичайного пенсіонера? Це 400 гривень на день. В умовах кризи, та й без неї, далеко не кожна київська родина може собі дозволити такі денні витрати", - сказав бютівець Олексій Давиденко.

За його словами, цей факт є першою ластівкою впровадження розрекламованої програми чинного мера "Кращий дім", керувати яким планувала дочка мера Христина Черновецька.

"Столичний мер та його сім'я настільки відірвані від реалій життя, що сума в 12 тисяч гривень здається їм незначною? Хоча, може, саме стільки й коштують обіцяні Черновецьким ананаси та чорна ікра?", - додав Давиденко.

Він відзначив, що саме КП "Пансіонат для ветеранів війни та праці "Пуща Водиця" міська влада обрала як стартовий для проекту Леоніда Черновецького "Кращий дім", про що неодноразово заявляли чиновники Київської адміністрації. 

Як відомо, у грудні минулого року Київрада прийняла рішення про створення КП "Краще життя", яке буде займатися питаннями переселення одиноких пенсіонерів і будинки пристарілих.  

Київських пенсіонерів мер обіцяв годувати за 100 доларів на місяць ікрою й ананасами. За це столична влада мала отримати право здавати квартири бабусь і дідусів в оренду.

Черновецький навіть планував створити стотисячну армію з київських бабусь для агітації пенсіонерів переселитися у будинок пристарілих.

Щоб отримати путівку "у краще життя" пенсіонерам достатньо було б підписати договір  довічного утримання, віддавши таким чином свою квартиру місту.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ