Дарницький міст знову залишили без грошей



Фото з сайту "Укрзалізниці"
Три сотні будівельників Дарницького моста відмовилися працювати, поки не отримають заробітну плату за 3 місяці.

Вони зібралися біля штабу будівництва на вулиці Прирічній, 1 і після переговорів з керівництвом відмовилися вийти на свої робочі місця, пише "Газета по-київськи".

За словами монтажник філії БУ "Дніпроміст" ТОВ БКМ "Планета-міст" Анатолія Сабодиша, будівельники працюють цілодобово, у дві зміни по 12 годин, а гроші за це не отримують упродовж кількох місяців.

"Зарплату не отримали за три місяці цього року. Щораз керівництво називає нову дату, коли заплатять, але грошей усе одно немає. Нам родини годувати потрібно, кредити виплачувати", обурився Сабодиш.

За словами мостобудівників, середня зарплата на об'єкті - 2700-2900 гривень, і восени теж були затримки з виплатою.

До страйку приєдналися будівельники компанії "Планета-міст" на НСК "Олімпійський" і в Одесі, де будують контейнерний термінал у порту.

За словами директора "Планети-міст" Петра Музиченка, причиною затримки зарплат є те, що закладені у бюджеті гроші до компанії не доходять.

"Гроші в бюджеті закладені, але до нас вони не дійшли. У компанії усі - і директор, і прибиральниця, не отримували заробітну плату за цей рік", - сказав Музиченко.

Він відзначив, що за минулий рік компанії винні 30 мільйонів гривень і 4 мільйони гривень за цей рік.

"Приблизно 15 квітня ми очікуємо, що гроші надійдуть", - сказав Музиченко.

Однак заступник начальника з будівництва Південно-Західної залізниці Олександр Погрібний запевняє, що кошти "Планеті-міст" перераховують.

"Цього року на будівництво автомобільно-залізничного мостового переходу ми перерахували "Планеті-міст" 50 мільйонів гривень. У нас є платіжки, де одержувачем зазначена ця компанія. Куди вони витрачають гроші, це не наше питання", - сказав Погрібний.

Мостобудівці налаштовані рішуче - страйкуватимуть, поки не заплатять. Так що терміни будівництва, можуть знову зрушитися.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ