КРУ знайшло порушення в "Київзеленбуді" на 3,3 мільйона


Контрольно-ревізійне управління Києва завершило планову ревізію фінансово-господарської діяльності в КП "Київзеленбуд" за період з 1 жовтня 2006 по 1 жовтня 2008 року.

У результаті перевірки було встановлено низку порушень законодавства з фінансових питань і ведення обліку на загальну суму 3,3 мільйона гривень, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пре-службу КРУ.

Під час контрольного заходу ревізори знайшли, що підрядні організації завищили вартість виконаних робіт з капітального будівництва на 70,4 тисяч гривень.

Також в КРУ з'ясували, що у бухгалтерському обліку вважається прострочена дебіторська заборгованість на суму 17,33 тисяч гривень.

Через те, що не проводилася індексація оплати праці, працівники "Київзеленбуду" недоотримали 5,36 тисяч гривень.

У той же час виплачено на 860 гривень більше коштів на відрядження.

Унаслідок неправильного розрахунку вартості орендної плати "Київзеленбуд" недорахував і як наслідок, недоотримав від орендаря 54 тисячі гривень.

У  процесі ревізії виявлено, що "Київзеленбуд" завищив вартість основних коштів на 3,1 мільйона гривень, оскільки оприбуткував земельну ділянку, хоча користувався нею згідно з актом на право постійного користування.

Також  встановлене незаконне списання паливно-мастильних матеріалів на 1,22 тисячі гривень, надлишки матеріальних цінностей - на 1,12 тисячі гривень, а також оплату за послуги з охорони об'єкта без проведення тендерних процедур на суму 70,65 тисячі гривень.

Матеріали ревізії передані до Прокуратури Шевченківського району Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ