У Черновецького перерахували тарифи: померти стало дешевше



Байкове кладовище. Фото img.mandria.ua
Київська адміністрації підготувала проекти розпоряджень про встановлення тарифів на ритуальні послуги, які включені до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, що їх надає ритуальна служба СКП "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування" та "Київський крематорій".

Відповідні тексти документів оприлюднені на офіційному сайті міської влади.

Вони передбачають скасування попереднього розпорядження КМДА з приводу тарифів на ритуальні послуги, виданого в січні поточного року, повідомляє УНІАН.

Згідно з новими розрахунками, оформлення договору, що передбачає замовлення на організацію та проведення поховання, коштує 32 гривні (у попередньому розпорядженні було 38 гривень); вартість копання могили в залежності від ґрунту, розміру труни, способу здійснення роботи та пори року встановлена від 114 гривень (було 330 гривень) до 695 гривень (було 1 тисяча 280 гривень).

Поховання урни з прахом коштує від 31 гривні (було від 55 гривень) до 235 гривень (було до 430 гривень.); монтаж пам'ятника (без його виготовлення) - в залежності від його ваги від 362 гривень (було 625 гривень) до 830 гривень (було 1 тисяча 530 гривень), демонтаж намогильної споруди в залежності від пори року та ваги - від 66-89 гривень (було 120-160 гривень) до 121-168 гривень (було 225-310 гривень).

Видачу свідоцтва про поховання оцінено в 4 гривні 10 копійок (було 5 гривень), але це без вартості свідоцтва.

Кремація померлого в стандартній домовині коштує 445 гривень (було 590 гривень), в спеціальній - 490 гривень (було 650 гривень), поховання (підпоховання) урни з прахом в залежності від пори року - 290 та 364 гривень (було 380 та 475 гривень).

Як зазначено в документі, пільги на оплату за ритуальні послуги та допомога на поховання надаватимуться відповідно до чинного законодавства України.

Пропозиції та зауваження до напрацьованих проектів рішень щодо нових тарифів на ритуальні послуги приймаються від юридичних та фізичних осіб до 9 травня 2009 року.

Як відомо, 26 січня з'явилося розпорядження КМДА "Про встановлення тарифів на ритуальні послуги, які включено до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг".

Згідно з цим документом, в столиці цього року почали діяти нові тарифи на ритуальні послуги.

23 лютого прес-служба Прокуратура Києва повідомила, що відомство доручило Державній інспекції з контролю за цінами в місті Києві перевірити розміри тарифів на ритуальні послуги.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ