Столичний підприємець примудрився "відмити" понад 100 мільйонів


Близько року в столиці працював "конвертаційний центр", через який злочинці "перегнали в тінь" понад 110 мільйонів гривень.

Проти організатора "конвертаційного центру", 31-річного киянина, податківці Голосіївського району Києва порушили кримінальну справу.

Як повідомляє прес-служба ДПА, товариство нібито виконувало на замовлення легально діючих підприємств роботи з технічного обслуговування ліфтів.

Замовники перераховували товариству кошти, але обіцяних робіт не отримували. А винахідливий підприємець просто знімав гроші готівкою.

Щоб "заплутати сліди", він заснував декілька фіктивних фірм, діяльність яких спрямував на переведення безготівкових коштів у готівку для легально діючих підприємств.

Протягом жовтня - листопада 2008 року зловмисник у порушення вимог закону не сплатив до бюджету понад 1 мільйон 200 тисяч гривень ПДВ, тож податківці проти горе-директора порушили кримінальну справу за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

У березні 2009 року, в рамках розслідування кримінальної справи, в офісі бізнесмена було проведено обшук санкціонований  Голосіївським  райсудом.

Під час обшуку податківці вилучили 16 печаток підприємств, 4 системні блоки комп'ютерів та 1 ноутбук, на яких вівся бухгалтерський облік, а також бухгалтерські документи.

На даний час проводяться першочергові оперативні заходи, направлені на збір матеріалів для притягнення винних до відповідальності та відшкодування збитків, завданих державі незаконною діяльністю "конвертаційного центру". Слідство триває.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ