У центрі Києва лікарі роздаватимуть безкоштовні консультації


У центрі Києва на Майдані Незалежності 11 квітня відбудеться інформаційна оздоровча акція, присвячена всесвітньому дню здоров'я. У рамках акції кожен охочий зможе отримати безкоштовну консультацію у лікарів провідних клінік столиці.

Про це у четвер на прес-конференції заявив глава Національної ради з питань охорони здоров'я Микола Поліщук, повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Допомогти собі і близьким у критичних ситуаціях і навчитися уникати хвороб, що приводять до критичного стану. Це є головною метою акції", - сказав Поліщук.

За його словами, неінфекційні захворювання і травматизм на сьогоднішній день складають 85% у структурі смертності населення України, що "в 16 разів більше, ніж смертність від туберкульозу, ВІЛ/СНІД і всіх інфекційних захворювань разом узятих".

У рамках акції кожен охочий зможе безкоштовно проконсультуватися у терапевтів, сімейних лікарів та невропатологів.

У рамках акції лікарі зроблять безкоштовні консультації про те, як користуватися термометрами, тонометрами, глюкометрами (апарат для виміру рівня цукру в крові).

Крім того, за словами Поліщука, люди зможуть принести апарати для вимірювання тиску, що вийшли з ладу, і їх безкоштовно відремонтують.

У рамках акції планується провести навчальні тренування з надання першої невідкладної медичної допомоги з демонстрацією на манекенах.

"Крім того, там буде проходити імітація масштабної аварії, або катастрофи в київському метрополітені, при цьому ви зможете побачити дії наших рятувальників, які проявили себе вже не один раз на висококваліфікованому рівні в різних регіонах світу", - заявив Поліщук.

Акція буде проходити на Майдані Незалежності в будинку Головпоштамту з 12.00.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ