"Київенерго" пропонує достроково завершити опалювальний сезон


АК "Київенерго" пропонує Київській адміністрації достроково завершити опалювальний сезон у зв'язку зі сталою теплою погодою.

Про це йдеться в листі "Київенерго" до столичної влади, повідомляє прес-служба компанії.

"Київенерго" заявляє про технічну готовність до завершення опалювального сезону, оскільки згідно з нормами, при середньодобовій температурі навколишнього середовища від 8 °С і вище впродовж трьох днів, компанія завершує опалювальний сезон.

Однак для цього потрібне ухвалення відповідного рішення КМДА.

"Сьогодні компанія працює на технологічному мінімумі при найменш можливій температурі теплоносія - 65°С (відповідно до графіка, узгодженого з КМДА). Знизити температуру ще нижче, незважаючи на теплу весняну погоду, не дозволяють технічні особливості теплопостачання в Києві, оскільки компанія одночасно відпускає і теплову енергію для підігріву води киянам", - заявив технічний директор "Київенерго" Юрій Гладишев.

За його словами, залежно від потужності теплових джерел, період відключення споживачів від теплопостачання становить від трьох до п'яти днів.

"Насамперед проводиться відключення житлового сектора. Соціальна сфера: лікарні, дитсадки, школи - відключають від тепла тільки після звернення з таким проханням їх керівництва", - уточнив Гладишев.

Як відомо, опалювальний сезон розпочався 24 вересня 2008 у столичних лікарнях, а наприкінці жовтня 2008 - у житлових будинках.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ