У Кличка розповіли, як Київ "рятують" від пробок


Блок Кличка вимагає від столичної влади розпочати  будівництво нових багатоповерхових стоянок та паркінгів.

Про це заявив член постійної  комісії Київради з питань транспорту та зв'язку, депутат Блоку Кличка Павло Демінський, повідомляє прес-служба Блоку.

За його словами, на паркінги цього року столична влада планує витратити 3 мільйони 100 тисяч гривень, а на закупівлю паркоматів вдесятеро більше - 33 мільйони гривень.

"Ці кошти було б доцільніше спрямувати на паркінги та стоянки, без яких Київ вже задихається. Саме тому в Блоці Кличка переконані - такі  проекти як встановлення паркоматів треба впроваджувати лише за кошти інвесторів. Це буде не лише розвивати  бізнес, але й демонополізує  ринок", - сказав Демінський.

Він наголосив, що останні рішення в транспортній галузі говорять про те, що "влада намагається прибрати все до своїх рук, але аж ніяк не дбати про розвиток міста та безпеку киян".

"Дуже показовим прикладом  монополізації галузі  є проект "Міська служба таксі". На сьогодні немає ані Концепції, ані Програми реалізації проекту, але розроблений "Типовий Договір про надання послуг із перевезень пасажирів на таксі в Києві", де єдиною послугою, що надається Комунальною службою перевезень операторам таксі, є виділення місць під стоянки таксомоторів", - сказав депутат.

Він також відзначив, що столична влада ввела фотофіксацію порушників з метою стягування коштів, що також  підуть у невідомому напрямку.

"Попри рішення комісії з транспорту, яка заявила про те, що Києву не потрібні мобільні групи для фотофіксації порушень на дорогах, вже через тиждень до столичних водіїв стали надходити "листи щастя" з фотографіями їхніх авто", - заявив Демінський.    

"Можна бути впевненим на 100 %, що такі розпорядження надходили від міського голови та його заступників", - сказав депутат.

Блок Кличка вимагає від керівництва міста припинити займатися самодіяльністю, не вигадувати нові способи поборів з водіїв, а створити їм нормальні умови для проїзду по місту та  для  паркування.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ