Київський річковий порт залишається без криголамів


Київський річковий порт у найближчому майбутньому може залишитися без криголамів. Техніку розпродують або здають на брухт, фінансування скорочують, робітників звільняють.

Так нещодавно вивели з експлуатації криголам "Георгій Сєдов", повідомляє 5 канал.

Його екіпаж залишили працювати до 17 травня, потім - звільнення.

За словами капітана Володимира Коваля, він на криголамі "Георгій Сєдов" пропрацював 26 років: узимку прокладав шлях крізь кригу для суден, а влітку перевозив баржі з піском та щебенем. 

"Теплохід виведений з експлуатації, не працює. Екіпаж розформований. Замовника немає, роботи немає, все стало", - сказав Коваль.

Київський річковий порт вже давно не належить державі, а більшість його акцій належить  одному з банків. З початком кризи фінансування порту скоротилося. За січень ще не всі працівники отримали зарплатню, а криголами вирішили виводити з експлуатації через те, що немає замовлень на перевезення вантажів.  

На сьогодні з 18-ти кранів для розвантаження суден працюють тільки два. У робочому стані - лише один аварійно-рятувальний криголам - "Кавікцький" та один бункер-теплохід. Скільки триватиме їхня експлуатація - не відомо. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ