Під мерію прийдуть захисники бездомних тварин


У середу під стінами столичної мерії відбудеться пікет зоозахисників Києва, які протестують проти вбивств бездомних тварин.

За словами активістів, якщо не втрутитися, то столична влада закупить величезну кількість наркотичного препарату для "гуманної евтаназії".

Таким чином, переконані учасники акції, буде створена нова чудова можливість дерибану величезних коштів на проблеми тварин у місті, пише Ліга.

Необхідність пікету викликана намірами київської влади закрити Програму зменшення кількості бездомних тварин гуманними методами (програму стерилізації) і відновленням практики їх вбивства, які, за даними захисників, відбуваються вже зараз.

Зокрема, активісти будуть вимагати продовження виконання Програми стерилізації, припинення отруєнь та надання громадським організаціям права контролю над ситуацією.

Крім того, у Київську міську адміністрацію буде передано резолюцію об'єднаної Конференції захисників тварин від 6 квітня 2009 року.

"Зараз, коли за негласним розпорядженням мерії бездомних тварин почали масово труїти, розпустили безпідставні чутки про сказ і публікацію про "агресивні і небезпечні зграї" в місті, коли з питань тварин в місті заплановано кілька зустрічей в КМДА, на які не запрошено жодного представника зоозахисних організацій, захисники тварин зрозуміли, що влада змінила свої плани щодо тварин в місті, забувши порадитися з людьми, які безпосередньо цим займаються", - відзначили активісти.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ