У навчальних закладах столиці спалах краснухи


У Київському військовому ліцеї ім. Івана Богуна зареєстровано спалах краснухи.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, там з 14 березня на краснуху захворіло 26 ліцеїстів.

Хворі були госпіталізовані до інфекційного відділення Головного військово-медичного клінічного центру. Перебіг хвороби легкий, ускладнень не зареєстровано. Станом на 7 квітня на лікуванні залишаються двоє ліцеїстів.

При цьому в МОЗ зазначили, що 23-28 лютого у Київському військовому ліцеї ім. І.Богуна проходили дні відкритих дверей, коли ліцей відвідало більше 2 тисяч школярів навчальних закладів столиці.

Перший випадок краснухи було зареєстровано через 14 діб (середній інкубаційний період краснухи) саме серед ліцеїстів, умови проживання яких демонстрували гостям.

Після виникнення перших випадків захворювань на краснуху медична служба ліцею контактним ліцеїстам запропонувала щеплення проти краснухи, як найбільш дієвий захід щодо недопущення захворювань цією інфекцією. Однак ліцеїсти після спілкування з батьками відмовились від проведення щеплень.

Упродовж 30 березня - 2 квітня було зареєстровано 12 випадків захворювання на краснуху у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації "КПІ". 10 іногородніх хворих проживають у київському гуртожитку №12, ще двоє хворих - кияни, які проживають у Дарницькому та Солом`янському районах. Усі захворілі чоловічої статі, не щеплені проти краснухи.

Перші 9 термінових повідомлень надійшли до епідвідділу Солом`янської районної СЕС 30 березня 2009 року, протягом 1 та 2 квітня виявлено ще трьох хворих.

Із 6 захворілих осіб госпіталізовано до Київської міської клінічної лікарні №4 Києва, 4 слухачів виїхали за межі Києва до батьків у Черкаську, Хмельницьку, Рівненську області та м. Алчевськ. Територіальні СЕС поінформовані про випадки краснухи для організації нагляду за місцем мешкання батьків хворих.

Крім того, виявлено 205 осіб, які контактували з хворими на краснуху. Фахівці студентської поліклініки забезпечують постійний медичний нагляд за ними.

Для проведення щеплень контактним з хворими на краснуху студентська поліклініка отримала 100 доз протикраснушної моновакцини. Станом на 3 квітня вже щеплено 19 осіб, щеплення продовжуються.

Всього у Києві за три місяці 2009 року зареєстровано 198 випадків краснухи, з них 66 дітей віком до 14 років.

Головний державний санітарний лікар України Олександр Біловол звернувся до головних державних санітарних лікарів АР Крим, областей, Києва та Севастополя, водного, залізничного, повітряного транспорту з розпорядженням взяти під особистий контроль заходи з недопущення епідемічних ускладнень з краснухи.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ