У Києві стартує фестиваль "Дні польського кіно"



Кадр із фільму "Серце на долоні". Фото "Сегодня"
З 8 до 14 квітня в Києві пройде фестиваль "Дні польського кіно", на якому покажуть стрічки як відомих кіномайстрів, так і їхніх наступників.

Зокрема, кияни зможуть переглянути фільми патріарха польського кіно Анджея Вайди і професора кіномистецтва Кшиштофа Зануссі, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Відкриє фестиваль у "Кінопалаці" польсько-українська стрічка у жанрі сатиричного бурлеску "Серце на долоні" Зануссі. Вона відома тим, що принесла акторові Богдану Ступці приз "За найкращу чоловічу роль" на III Міжнародному кінофестивалі в Римі.

Крім "Серця на долоні", глядач зможе побачити і невелику ретроспективу Зануссі, що складається із п'яти фільмів різних часів. Найдавніший із них - "Постійний чинник" (1980), який виграв два призи журі в Каннах.

Інший хедлайнер фестивалю - "Аїр" Анджея Вайди, що здобув на кінофестивалі в Берліні премію засновника Берлінале Альфреда Буєра

Примітним є фільм "Чотири дні з Ганною" Єжи Сколімовського, представника "нової хвилі".

Увазі глядачів також представлять "Сонливість" Магдалени Пеком, драматичний фільм "Подряпина" Міхала Роси, психологічну драму "33 сцени з життя" Малгожати Шумовськи, "Стадіон бездомних" Касі Адамік та інші стрічки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ