Столичну ритуальну службу оштрафували на 2 тисячі


Київське відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало Ритуальну службу СКП "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування" за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку ритуальних послуг.

Зокрема, зауваження АМКУ стосувалися платного в'їзду на цвинтарі.

Як повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу АМКУ, столичну ритуальну службу оштрафували на 2 тисячі гривень.

В АМКУ наголошують, що з 24 січня 2009 року в Києві був введений платний в'їзд на Північне, Байкове, Міське, Лісове і Південне кладовища.

Крім того, у ході розгляду справи РС СКП "Спецкомбинат ПКБО" не подав до АМКУ економічного обґрунтування встановлення розміру тарифу за в'їзд на цвинтарі. Також підприємство не обґрунтувало рівня рентабельності послуг за в'їзд на цвинтарі, який складає 20,2%.

Як відомо, раніше мер Києва Леонід Черновецький заявляв про необхідність введення плати за вхід і в'їзд на столичні кладовища.

Згодом заступник мера Віталій Журавський заявив, що вхід на київські цвинтарі став платним. "Встановили платний вхід. Я можу фіксувати це", - відзначав він.

Однак пізніше він підкреслив, що з 24 січня 2009 року в столиці введена плата за в'їзд на кладовища автотранспорту, не задіяного в захороненні померлого, а не плата за вхід.

Прокуратура Києва у зв'язку з численними зверненнями громадян та з огляду на великий суспільний резонанс провела перевірку законності введення плати за в'їзд на територію цвинтарів у столиці. За результатами цієї перевірки платний в'їзд на кладовища був скасований.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ