У Черновецького ввели нові побори. За торгівлю



Фото picasaweb.google.com
Біля станції метро "Житомирська" з'явилося 16 лотків під вивіскою "Київська міська адміністрація". Продають у них в основному фрукти й овочі та усілякий дріб'язок: прищіпки, нитки, викрутки, щітки.

Таким чином міська адміністрація втілює в життя проект "Київські ринки".

Як пише "Газета по-київськи", прилавки розмістили там, де раніше стояли стихійні торговці, тож тепер людям доводиться платити по 50 гривень на день за оренду.

Ті, кому не вистачило місця або грошей, стоять при самій дорозі. Поки що торговці, що стоять просто на асфальті, платять директорові ринку 2,5 гривні на день.  

Однак, згодом обіцяють встановити прилавки і для них. Коштуватиме послуга 10 гривень на день.

Коли у березні затвердили рішення про створення КП "Київські ринки", чиновники обіцяли, що вартість оренди буде 2,55 гривні незалежно від кількості товару і площі торговельної точки.

Тепер же 2,55 гривні платять за місце на асфальті, а прилавок коштує 50 гривень. Плюсом є те, що тепер торговців не ганяє міліція.

Як відомо, у столиці планують встановити 92 торговельних майданчики, щоб побороти антисанітарію "стихійників".

Крім того, за задумом чиновників, КП "Київські ринки" мало створювати соціальні, тобто дешеві, магазини. Однак на прилавках під знаком КМДА продукти продають за тими ж цінами, що й на ринках: яблука по 10 гривень, банани від 7 до 16 гривень, огірки по 15 гривень, помідори по 18 гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ