На вулиці Грушевського знесуть будинок


Київрада дала дозвіл компанії "Грааль" знести нежилу будівлю на вулиці Грушевського, 4-Б в рамках реконструкції Європейської площі.

Про це йдеться у відповідному рішенні Київради, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

Зокрема, у рішенні говориться, що дозвіл на знесення будівлі дано за умови, що "Грааль" компенсує втрату комунального майна власникові цих приміщень і вирішить всі майнові питання з власниками інших приміщень.

У рішенні також вказано, що причиною необхідності знесення будівлі по Грушевського є її нерозривна зв`язаність з будівлями по вулиці Хрещатик 5-В і 5-Б, які Київрада дозволила знести в липні 2007 року.

Як відомо, у грудні 2007 року "Грааль"  запропонував містобудівній раді Києва схвалити передпроектні пропозиції з будівництва багатофункціонального комплексу на вулиці Хрещатик, 5.

На місці знесеної будівлі планується побудувати готельний комплекс, офісний центр, а в підземному просторі від вулиці Грушевського до Майдану Незалежності - торговий центр і паркінг. Висота готельного комплексу буде 130 м або 160 м.

У липні 2007 року Київрада дозволила "Граалю" знести нежилу будівлю по вулиці Хрещатик, 5-В. Реконструкція Європейської площі була розпочата у 2003 році.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ