Співвласника "Козирної карти" спіймали на наркотиках


Співвласник мережі ресторанів "Козирна карта" Іскандер Керімов увечері 6 квітня був випущений з ізолятора тимчасового утримання.

Там він провів три доби за підозрою в зберіганні наркотиків, пише газета "Дело".

За словами заступника керівника Головного управління МВС Києва Володимира Дмитренка, Керімова затримали пізно ввечері 3 квітня в районі кінотеатру "Русь" на Лісовому масиві.

"До нас надійшла оперативна інформація про те, що Керімов може чинити негативний вплив на криміногенну ситуацію в Києві", - пояснив Дмитренко.

Разом з Керімовим міліція затримала ще чотирьох чоловіків. Серед них, за словами правоохоронців, був кримінальний авторитет на прізвисько Джон.

У цих осіб вилучили пістолети травматичної дії і два посвідчення прикордонних військ та інших правоохоронних служб, а у самого Керімова міліція виявила три грами героїну. На цій підставі проти бізнесмена було порушено кримінальну справу.

За словами бізнес-партнер Керімова Андрія Задорожного, затримання Керімова - це видимість боротьби з організованою злочинністю, що створюється правоохоронцями.

"Як тільки в країні починає підвищуватися криміногенна обстановка, так відразу органи беруться за Керімова", - обурився Задорожний.

Як відзначили у ГУ МВС Києва, Іскандер Керімов був судимий вже тричі. Але, за словами Дмитренка, в сукупності на ньому з десяток злочинів.

Вперше бізнесмен був засуджений строком на два роки в 1978 році за розкрадання держмайна. Другий термін він одержав у 1981 році за зґвалтування, вбивство і "обман покупця". За ці діяння він одержав дев'ять років.

На початку 1990-х Керімов сидів за незаконне зберігання зброї. Також у 1994 році він був затриманий за здирство, проте відпущений під заставу в 100 тисяч гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ