БЮТ показав, як столична влада "бореться з туберкульозом"

07.04.2009  11:22

1 2 3 4 5 6 7 8
У цій кімнаті хворим роздають їжу
У фракції БЮТ заявляють про брехливість гучних та помпезних виступів чиновників Київської адміністрації під час відзначення Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

За словами депутатів Блоку, "злочинну бездіяльність Леоніда Черновецького та його команди" яскраво демонструє стан Київської міської туберкульозної лікарні №2.

Як повідомляє прес-служба БЮТ, у розпорядженні Блоку є фото, які відображають реальний стан приміщень та споруд цього медичного закладу.

"Черновецький кожен день "царювання" у столиці розповідає киянам про свою любов до літніх та знедолених людей, про свої космічні статки, про найбільші обсяги надходжень до міського бюджету та найбільші витрати на соціальні програми за всі роки з дня заснування нашого міста. Але факти говорять абсолютно про інше", - заявив бютівець Олексій Давиденко.

За його словами, стан цієї туберкульозної лікарні наводить на думку, що "ані тяжко хворі люди, ані загнані в глухий кут лікарі не цікавлять ні Чернівецького, ні його оточення, які на власні очі бачили стан справ, але досі нічого не зробили".

Давиденко зазначив, що востаннє корпус легеневих форм туберкульозу Київської міської туберкульозної лікарні №2 ремонтувався більш, ніж 25 років тому, а капітальний ремонт кістково-суглобного відділення проводився ще за Радянського Союзу - у 1988 році.

"У місті, де налічується більш, ніж 20 тисяч осіб, хворих на туберкульоз, у тому числі 4 тисячі дітей,  роботу лікарів-фахівців цього центру важко переоцінити. Тим більше, що за останні роки з'явилась стала тенденція до збільшення кількості хворих на поєднані інфекції", - наголосив Давиденко.

БЮТ вимагає від мера Черновецького негайно розпочати виконання розпорядження КМДА дворічної давності "Про Програму зміцнення матеріально - технічної бази протитуберкульозних закладів м. Києва до 2011 року" (розпорядження КМДА від 19.04.2006).

Згідно з цим документом, столична влада мусила розпочати реконструкцію Київської міської туберкульозної лікарні №2 ще у 2006 році, але досі не виділила на це ані копійки, повідомляє прес-служба Блоку.

За словами депутатів Блоку Тимошенко, Київська міська туберкульозна лікарня №2 знаходиться під загрозою закриття, "тому що чинна столична влада за останні 3 роки не вклала жодної копійки у зміцнення її матеріально-технічної бази".

Лікарню збудовано в 1967 році. Це найбільша туберкульозна лікарня столиці та єдиний центр лікування туберкульозу всіх типів та форм. Ліжковий стаціонар медичного закладу становить 400 ліжок, з яких 270 - це ліжка легеневого профілю. 

Як відомо, перший заступник мера Ірена Кільчицька, яка курує медичну галузь у столиці, неодноразово заявляла, що столична влада чи не найбільше уваги приділяє саме лікарням.

"Я особисто кожного дня об'їжджаю лікарні з метою виявити та вирішити їх проблеми, і за останній рік-два відбулись позитивні зміни, які продовжуються і сьогодні", - заявляла Кільчицька. 

За її словами, основну увагу столична влада приділяє боротьбі з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом, онкологічними та серцево-судинними захворюваннями.

Усі фото прес-служби БЮТ

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ