Ющенко викидає на вулицю дитячий благодійний фонд?


Постійна комісія Київради з питань власності вдруге відхилила проект рішення міського голови про передачу в оренду приміщень на вулиці Липській, 16-А Українському інституту національної пам'яті.

Згідно з дорученням президента Віктора Ющенка для подальшого проведення "плідної та напруженої роботи з відродження національної пам'яті українського народу" Українському інституту національної пам'яті необхідно 900 квадратних метрів додаткових приміщень у центрі Києва, повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами заступник голови постійної комісії Київради з питань власності бютівця Дениса Москаля, щоб знайти приміщення для Інституту, влада вирішила забрати приміщення у Благодійної організації.

"Знайти таку велику площу сьогодні важко. Але міська влада намагалась вирішити цю проблему просто - виселити Благодійну організацію "Київський дитячий фонд" та Організацію ветеранів України на вулицю й віддати приміщення Українському інституту національної пам'яті", - сказав Москаль.

За його словами, команда міського голови пропонує Київраді скасувати свої рішення щодо надання в оренду приміщень за адресою вул. Липська, 16-А дитячому фонду та організації ветеранів та передати їх Українському інституту національної пам'яті.

"Інститут пам'яті та благодійні організації - це не комерційні конкуруючі установи. Вони мають співпрацювати один з одним. Президент Ющенко не може на свій розсуд замінити дитячий благодійний фонд інститутом пам'яті чи навпаки, адже обидва займаються однаково важливою для людей справою", -  сказав Москаль. 

Він також зазначив, що альтернативного приміщення для дитячого фонду та громадської організації ветеранів ані президент, ані міський голова депутатам не запропонували.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ