Постійні прориви труб у Києві зумовлені відсутністю коштів на ремонт?



Фото ТСН
Небезпечна техногенна ситуація, що склалася в столиці та часті аварії водопровідних мереж пов'язані з тим, що АК "Київводоканал" систематично недоотримує навіть передбачені бюджетом кошти.

Про це заявив голова прес-служби "Київводоканалу" Сергій Друбецький, коментуючи аварії, які трапилися протягом останніх тижнів у Києві.

За його словами, у 2007 році підприємству було фактично перераховано лише 32% закладених у бюджеті коштів, а у 2008 році - трохи більше десятої частини.

"Ще скрутніша ситуація з фінансуванням капітальної реконструкції водопровідного господарства та впровадженням інноваційних технологій", - сказав Друбецький. Наголосивши, що "незважаючи на скруту, "Київводоканал" сумлінно виконує свої обов'язки з водопостачання та водовідведення столиці.

Проте, за його словами, ситуація з систематичним недофінансуванням та урізанням бюджету на капітальні реконструкції не може тривати вічно.

Як відзначив Трубецький, ситуаційне виділення коштів на "латання дір" на окремих аварійних ділянках не здатне понизити техногенну ситуацію в столиці.

Водночас він назвав шлях виходу з такої ситуації у столиці.

"Єдиним виходом з критичної ситуації може бути лише повний розрахунок за борги КМДА перед "Київводоканал" та цільове виділення коштів на модернізацію водопровідного господарства столиці", - сказав Друбецький.

Він наголосив, що за останні п'ять років борг КМДА перед "Київ водоканалом" досягнув 590 мільйонів гривень.

"В першому кварталі поточного року жодної копійки, приписаної в бюджеті, "Київводоканал" ще не отримав. Натомість, з боку першого заступника міського голови Анатолія Голубченка, як зазначено на офіційному інформаційному порталі КМДА, голову правління "Київводоканал" було "рекомендовано притягти до відповідальності", - наголосив Друбецький.

"Таким чином, міська влада в особі пана Голубченка намагається просто перекласти бездіяльність чиновників на виробника послуг, який і без того роками живе в умовах жорсткого тарифного регулювання та систематичного невідшкодування коштів", - підсумував голова прес-служби "Київводоканалу".

Як відомо, лише за останній місяць, у столиці сталося кілька гучних аварій. Зокрема, 12 березня внаслідок прориву водоводу по вул. Гетьмана за лічені хвилини посеред магістралі утворився кратер діаметром 8 м.

24 березня внаслідок прориву трубопроводу по вул. Семиренка під асфальт провалився автомобіль "Фольксваген".

29 березня внаслідок прориву водоводу по вул. Бальзака було затоплено автостоянку.

2 квітня внаслідок прориву труби більшість мешканців Троєщини залишилися без води.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ