У Києві спростять і скоротять операції з землею


У Києві буде спрощено та скорочено процедуру зміни цільового призначення земельних ділянок садівницьких товариств.

Відповідне розпорядження підписав виконуючий обов'язки міського голови Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами заступника голови Київської адміністрації Сергія Рудика, наразі на території столиці розташовано 24 тисячі 165 земельних ділянок з функціональним призначенням "для ведення садівництва".

"Зрозуміло, що їх абсолютна більшість давно не використовується лише для садівництва: на них збудовані багатоповерхові котеджі, у 20% з яких громадяни проживають на постійній основі", - сказав Рудик.

За його словами, у цих людей постійно виникають проблеми з реєстрацією, медичним та торговельним обслуговуванням, забезпеченням транспортними послугами та централізованим тепло-, водо-, енергопостачанням.  

Розпорядження КМДА має на меті "врегулювати процедуру зміни цільового призначення земельних ділянок", а також збільшити надходження до міського бюджету.

У зв'язку з цим Головуправлінню з питань внутрішньої політики КМДА доручено звернутися до власників землі з пропозицією змінити її цільове призначення.

Головному управлінню містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА у двотижневий термін подати перелік земельних ділянок, на яких зміна цільового призначення може бути проведена у стислі строки.

Іншим управлінням КМДА доручено усіляко сприяти при розгляді документації щодо зміни цільового призначення землі.

"Зараз перед міською владою стоїть завдання дійти до кожного садівницького товариства, до кожного власника земельної ділянки товариства і запропонувати їм цю послугу.  

Рішення скористатися нею чи ні - приймає конкретна людина", - сказав Рудик

Крім того, у КМДА з'явилася безкоштовна "гаряча лінія" 8 (044) 230-92-07. За цим номером телефону, як повідомляє прес-служба мерії, можна отримати консультативну допомогу та довідкову інформацію.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ