За вбивство проректора НАУ давали $5 тисяч


За вбивство першого проректора Національного авіаційного університету, колишнього народного депутата Максима Луцького кілеру обіцяли $5 тисяч.

Такі подробиці стали відомі у ході розслідування замаху на Луцького, пише "Комсомольська правда" з посиланням на джерела в міліції.

Також з'ясувалося, що обидві спроби вбивства робила одна й та ж людина. Це підтвердила й експертиза зброї. Затриманий кілер двічі застосовував чеський пістолет - кулемет "Скорпіон", який може вбити жертву на відстані 25 метрів.

"Кілер - новачок у цій справі. Він ніколи не був суджений. За убивство Луцького йому пообіцяли $5 тисяч, але тільки після виконання замовлення. Так що своїх грошей він так і не одержав", - сказав співрозмовник "КП".

Він також відзначив, що затриманий здав міліції ще двох співучасників цього злочину - виконавця, який вчинив замах на Луцького першого разу, і замовника.

Як відомо, першого проректора за останні два місяці намагалися вбити двічі. Першого разу, кілер промахнувся і встиг сховатися. Другий замах виявився ще менш удалим. Луцький відбувся переляком, а кілера скрутив особистий водій колишнього депутата і здав міліції.

Нині у Національному авіаційному університеті ходять чутки про те, що до замаху на Луцького причетні особи з керівництва університету. Причиною можуть бути гострі земельні проблеми або, наприклад, реформування вітчизняного авіапрому, у якому НАУ бере активну участь.

У міліції ці версії не підтверджують, але і не спростовують, а слідство розглядає всі можливі мотиви замаху.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ