Черновецький потрошку скуповує "Київмістобуд"?


Схоже, що мер Києва Леонід Черновецький отримав контроль над іще однією компанією, яка входить до холдингу "Київмістобуд".

Завдяки додатковому випускові акцій контроль "Будмеханізацією", одним із підприємств холдингу, отримав депутат Київради Володимир Коваль. Як пише газета "Дело", він близький до зятя Леоніда Черновецького В'ячеслава Супруненка.

За даними Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку, Коваль сконцентрував 82% компанії "Будмеханізація". До цього 30% акцій належало холдингові "Київмістобуд", 20% - компанії "Сучасне будівництво", яка входить у групу компаній "ТЕКТ". Крім того, 15,73% компанії належали В'ячеславу Ковалю і 16,12% близькій до нього компанії "Укрсимбуд".

За словами директора компанії "Сучасне будівництво" Ігоря Мельника, інші акціонери, крім Коваля, не були допущені до покупки акцій під різними приводами. Він відзначив, що  їх фізично не допускали до місця проведення зборів.

"Додаткова емісія проводилися з відома "Київмістобуду". Була реалізована схема, при якій до підписки були допущені тільки окремі потрібні акціонери, а сам холдинг не підтримав свою частку, тим самим зменшивши свою присутність у статутному капіталі", - сказав Мельник.

У самому холдингові від коментарів відмовляються.

Компанія "Будмеханізація" здійснює будівельну діяльність. Вона є підрядчиком холдингу "Київмістобуд" і володіє унікальною будівельною технікою.

Раніше структури, близькі до Черновецького, подібним чином отримали контроль над підприємствами ДСК-3, ДСК-4,  "Київмістобуд-3", які входять до холдингу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ