У "Київенерго" обґрунтували нові тарифи на тепло


АК "Київенерго" подала до Київської міської адміністрації розрахунки собівартості теплової енергії, які попередньо були узгоджені Держінспекцією контролю за цінами.

Як повідомляє прес-служба компанії, відповідно до постанови Кабміну процедура затвердження тарифів в такий спосіб є постійною і прозорою.

За словами фінансового директора АК "Київенерго" Михайла Уткіна, подана енергокомпанією пропозиція є достатньою основою для формування в Києві економічно обґрунтованих тарифів на теплову енергію для всіх категорій споживачів.

"Надані розрахунки можуть стати основою для формування в Києві дійсно економічно обґрунтованих тарифів. Сподіваємося, що у можновладців достатньо мужності для затвердження тарифів на тому рівні, який відповідає реальним затратам на виробництво тепла", - сказав Уткін.

Він нагадав, що востаннє тарифи на теплову енергію для споживачів столиці підвищувались у лютому 2007 року, а "тарифи зразка 2008 року навіть не покривали вартості палива для виробництва тепла та були одними із найнижчих в Україні".

"Затвердження КМДА тарифів на основі економічних розрахунків, підтверджених Держінспекцією контролю за цінами, є запорукою того, що наступний опалювальний сезон не буде знаходитися під загрозою зриву через системні неплатежі", - заявив фінансовий директор "Київенерго".

Енергокомпанія запропонувала Київській адміністрації затвердити економічно обґрунтовані тарифи на основі розрахунків собівартості виробництва теплової енергії з урахуванням рентабельності енергокомпанії на рівні 12%.

Органи місцевої влади повинні розрахувати тариф для трьох категорій споживачів: житлових організацій, бюджетних організацій, інших споживачів.

"Київенерго" обрахувала економічно обґрунтовану собівартість теплової енергії (без ПДВ) з урахуванням 12-відсоткової рентабельності.

Вартість теплової енергії, що реалізується без використання теплових пунктів "Київенерго", якщо будинкові прилади обліку не належать підприємству або відсутні становить для житлових організацій - 179,10 грн/Гкал; для бюджетних організацій - 428,63 грн/Гкал і для інших споживачів - 428,63 грн/Гкал.

Вартість теплової енергії, що реалізується без використання теплових пунктів "Київенерго", якщо будинкові прилади обліку належать підприємству, становить 181,91 грн/Гкал.

Вартість теплової енергії, що реалізується через теплопункти "Київенерго", якщо будинкові прилади обліку не належать підприємству або відсутні, становить для житлових організацій - 211,88 грн/Гкал; для бюджетних організацій - 461,41 грн/Гкал;  для інших споживачів - 461,41 грн/Гкал.

Вартість теплової енергії, що реалізується через теплопункти "Київенерго", якщо будинкові прилади обліку належать підприємству становить - 214,69 грн/Гкал.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ