Зсув біля пам’ятника Володимиру ліквідують до Дня Києва



Фото fotki.yandex.ru
До Дня Києва будуть завершені усі роботи по ліквідації зсуву на Володимирській гірці.

Про це у п'ятницю на брифінгу заявив виконуючий обов'язки міського голови Анатолій Голубченко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Одразу після виявлення факту просіву ґрунту на Володимирській гірці була проведена нарада і визначено виконання першочергових завдань із усунення наслідків зсуву", - сказав  Голубченко.

Він відзначив, що 5 років тому було проведено обстеження пам'ятника Володимиру, у ході якого жодних відхилень не виявили.

"23 березня поточного року, коли було виявлено факт просіву ґрунту частини оглядового майданчика біля пам'ятника, було проведено засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій та доручено СУППР провести оперативне комплексне обстеження пам'ятника, а також огляд дренажних штолень", - сказав Голубченко.

За його словами, у процесі перевірки порушень технічних конструкцій виявлено не було.

Фахівці Спеціалізованого управління протизсувних підземних робіт здійснили перевірку рівня ґрунтових вод на об'єкті, в результаті чого визначено, що він у нормі.

"Наразі працівниками КП "Управління зелених насаджень" Шевченківського району і КК "Київавтодор" проведено тампонування заколів, які є на гірці. До Дня Києва заплановано завершити перекладання асфальту і відремонтовано сходи", - заявив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний.

Голубченко також запевнив, що сьогодні жодної загрози пошкодження пам'ятнику Володимиру та зеленій зоні зокрема немає.

За його словами, у 2009 році заплановано спрямувати майже 14 мільйонів гривень на протизсувні роботи у столиці. 

Як повідомлялося раніше, на Володимирські гірці в Києві просів грунт, у зв'язку з чим виникла небезпека зсуву пам'ятника.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ