Ярмарки, карате, скутери і Франція, або Як цікаво провести вихідні?



Фото www.gousa.com.ua
Нарешті у столицю прийшла справжня весна, з теплом, сонцем і гарним настроєм. У таку пору хочеться стрибати і виспівувати, брати за руки друзів і йти гуляти. Адже внутрішня енергія прокинулася і немовби б'є ключем.

Тож тепер за вікенд можна встигнути дуже багато, а піти і справді є куди.

Тим, хто любить спорт, варто відвідати чемпіонат Європи з карате кіокушинкаї, який пройде у спорткомплексі Національного політехнічного університету.

У програмі урочистого відкриття чемпіонату запланували показові виступи провідних каратистів з України та Європи. Загалом же участь у змаганнях візьмуть 480 спортсменів із 25 країн.

4 квітня романтикам, закоханим у Ейфелеву башту і Париж, варто відвідати Гідропарк на Молодіжний пляж.

Високої трикутної вежі там не покажуть, день відкриття "Французької весни" обіцяють зробити незабутнім.

У Гідропарку о 19:30 покажуть театралізовану постановку на воді. Її представлять актори творчого колективу "Ілотопія" у супроводі чудернацьких машин та вогняних бризок. З дніпровських вод можна буде побачити народження чародійного та захоплюючого світу.

Натурам творчим, які не люблять шумних видовищ можна завітати, до галереї "Bottega", де відкриється виставка картин Анни Гідори. В експозиції будуть представлені пейзажі з декількох циклів: "Небосхил", Місто-дім", "Тінь вітру" та "Символіка течій". Кожен з них оригінальний та має свій символ.

У галереї "Ра" пройде виставка Дениса Строганова "Тінь Діоніса". Головною темою експозиції є "Володарі та влада", які, на думку автора, дають людям книги, музику, картини та інші види мистецтва.

А в музеї Гетьманства, що за адресою вул. Спаська, 16-б, відбудеться виставка живопису Олега Неренберга "Київщина мальовнича". 

Любителям музики варто 4 березня завітати у палац "Україна". Там о 19.00 розпочнеться концерт Сезарії Еворе. Співачка виконує балади на португальському діалекті, які увійшли до її концертної програми "OCEAN D'AMORE - Океан кохання".

У неділю у Національній філармонії України пройде концерт для учнів старших класів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів під назвою "Сучасні українські композитори - дітям".

На цей вікенд "театральна столиця" подарує своїм прихильникам чимало цікавинок. Так театр імені Івана Франка представляє спектакль "Зачарована Десна" за однойменною повістю Олександра Довженка.

В київському театрі "Браво", 4 березня відбудеться прем'єра вистави "Ахи...Вздохи...Пташки на галявині!". Літературна основа спектаклю скомпільована, в одну історію з оповідань, жартів та листів Антона Чехова. Події йдуть по черзі та нагадують  "карусель".

У театрі "На Подолі" також прем'єрний вікенд. 5 квітня тут вперше покажуть спектакль "Антракт". П'єса написана одним із найвідоміших українських драматургів Олександром Марданем. У ній ідеться про закулісне життя театру з проблемами, інтригами, любовними трикутниками та трагедіями.

Любителям кіно варто подивитися драму "Тарас Бульба", зняту за однойменною повістю Миколи Гоголя.

У Домі кіно 4 та 5  квітня демонструватимуться фільми вітчизняних кінематографістів на музику українських композиторів. Проект - унікальний, адже такі фільми, як "Ніч світла" Романа Балаяна чи анімаційну стрічку "Одноразова вічність" Михайла Ільєнка навряд чи можна знайти в Інтернеті, не кажучи вже про можливість побачити їх на екранах київських кінотеатрів.

Якщо ж ви маєте власне авто та не хочете розлучатися з кермом машини навіть, на вихідних, тоді вам варто поїхати, на кінодром, що на проспекті Воздухофлотському, 2. Автокінотеатр під відкритим небом пропонує переглянути фільм "Артефакт".

Кому ж буде цікаво побачити танцювальне видовище, необхідно завітати на   заключний концерт переможців міського дитячого фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва "Фуете" учнів шкіл естетичного виховання. Він відбудеться 5 квітня о 16.00 в  Київській муніципальній українській академії танцю імені Сержа Лифаря.

Якщо ж хтось не встиг завітати на весняний книжковий ярмарок, або просто має бажання придбати хорошу книгу, варто завітати у приміщенні експоцентру "Спортивний", що на вулиці Фізкультури, 1. Книжковий ярмарок  триватиме 4 квітня з 10.00 до 18.00, 5-го квітня -  з 10.00 до 15.00.

Для тих, хто не жаліє грошей на розваги, є прекрасні варіанти, як провести вікенд. Так, на Дніпрі вже відкрився сезон прогулянок. З 10.00 до 20.00 можна покататися на теплоходах.

А любителі новинок у неділю, 5 квітня можуть випробувати скутери Segway. Адже саме на них пройде "Паркове кільце",  маршрут якої пролягатиме через Маріїнський та Хрещатий парки. Початок екскурсії першої групи о 12.00. Місце збору м. Арсенальна, біля гармати. Екскурсія триває 1,5 години, але заплатити доведеться 250 гривень.

Вихідні обіцяють бути дуже цікавими! Тому беріть з собою гарний настрій, усмішку - і вперед за пригодами.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ