БЮТ: Черновецький і литвинівці віддали на знищення найстаріший дитсадок


Завдяки спільному голосуванню депутатів Блоку Черновецького з окремими депутатами Блоку Литвина на сесії Київради 2 квітня  найстаріший дитячий садочок Києва "Орлятко" може припинити своє існування.  

Про це заявив секретар постійної комісії Київради з питань освіти та науки бютівець Олексій Давиденко, повідомляє прес-служба БЮТ.

"На 85-річному дитячому садочку, із заснування якого почалося становлення дошкільної освіти в Україні, через сфальсифіковане голосування Київради поставлено хрест. Це яскравий приклад захоплення будівлі, розташованої в самісінькому серці Києва в Аскольдовому провулку, з метою передачі її у приватну власність посадовими особами КМДА за участі Блоку Литвина", - наголосив Давиденко.

За його словами, наразі юридично існує 2 шляхи, якими можна не допустити остаточного знищення дитсадочка.

"Або депутат, карткою якого проголосували за це рішення попри його волю, може звернутись із відповідною заявою в прокуратуру, або міський голова Л.Черновецький накладе вето на рішення Київради", - пояснив Давиденко.

Фракція БЮТ закликає депутатів інших фракцій Київради підтримати ініціативу про звернення до Київського міського голови Леоніда Черновецького щодо накладання права "вето" на це рішення Київради, а також публічно оприлюднити своє ставлення щодо знищення дитсадочка №1 "Орлятко".

Як повідомляє прес-служба БЮТ,  дитячий навчальний заклад №1, так званий "Палац Дитячого Щастя" було засновано у 1924 році як взірець виховання дошкільнят усього світу.

Саме із заснування цього садочка почалося становлення дошкільної освіти в Україні. Дитсадок №1 є пам'яткою архітектури та історії, бо розміщений на території колишнього чоловічого монастиря, збудованого за проектом всесвітньо відомого архітектора Й.Каракіса.

При проектній потужності закладу 115 місць, станом на 01 січня 2009 р. до нього було зараховано більше 140 дітей.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ