Столична влада залишить Київ без пляжів?


Всеукраїнське товариство охорони природи заявляє про загрозу ліквідації київських пляжів.

Виявляється, у розпорядженні Київської адміністрації про підготовку місць відпочинку столиці до літнього сезону відсутнє поняття пляж, як таке, пише "Комсомольська правда".

А комунальне підприємство "Плесо", яке займається охороною, утриманням та експлуатацією внутрішніх водойм Києва, прибережних пляжів і зон відпочинку вже скоротило 133 посади, що заповнювалися в період літнього сезону.

Крім того, 31 березня гендиректор "Плеса" Євгеній Смикун видав наказ про скорочення ще 266 чоловік. Також директор ліквідував усі пляжні господарства Києва (всього 27 одиниць).

Співробітники підприємства "Плесо" і громадські організації в 2008-2009 роках зверталися і до силових структур, і в парламент із проханням відреагувати на дії Київської адміністрації і комунальних підприємств Києва щодо міських пляжів, але результатів це не принесло.

Голова Київської міської організації природоохоронного суспільства Микола Щепець пояснює дії столичної влади і "Плеса" з ліквідації пляжів наміром КМДА продати території, займані зараз прибережними зонами відпочинку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ