День Києва святкуватимуть протягом двох днів. Програма


Святкові заходи з нагоди Дня столиці триватимуть протягом 30-31 травня. 

Відповідне розпорядження, яким затверджена програма загальноміських заходів, присвячених Дню Києва, підписав мер Леонід Черновецький.

Проте свято не обмежиться двома днями - весело буде у столиці з 15 травня.

Як повідомляє прес-служба КМДА, 15, 22, 29 травня у Національній музичній академії ім. П. Чайковського пройде Міжнародний фестиваль акапельної музики "Територія вокалу". Концерти розпочинатимуться о 19:00.

23 травня о 14:00 на Співочому полі Печерського ландшафтного парку відбудеться  Фестиваль гончарства "Радісна Україна".

27 травня о 15:00 пройде VI Міський фестиваль-конкурс дитячих театральних колективів навчальних закладів Києва "Срібне джерело" у Київському Палаці дітей та юнацтва, що на вул. Івана Мазепи, 13.

29 травня о 12:00 у Колонній залі столичної мерії, що на вул. Хрещатик, 36, відбудеться Урочиста церемонія вручення відзнак Київського міського голови мистецької премії "Київ"

Протягом двох днів, 30-31 травня, киян запрошують на Міжнародний міський турнір з бейсболу. Він пройде у Пущі-Водиці на вул.Лісовій,28 (початок об 11:00)

Також протягом цих днів о 12:00 і 20:00 у Київському академічному театрі оперети відбудеться VII Відкритий чемпіонат м. Києва з сучасних танців "Кубок Київського міського голови".

Об 11.00 розпочнеться Міжнародний міський турнір з волейболу серед ветеранів (у Пущі-Водиці на території Центрального військового санаторію, що на вул. Гамарника, 54)

30 травня пройдуть Міжнародні змагання з велоспорту на шосе. Старт об 11:00 на Майдані Незалежності. Велосипедисти проїдуть по вул. Хрещатик - вул. Червоноармійській - площі Льва Толстого, повернуться на вул. Червоноармійську - вул. Хрещатик - Європейську площу і будуть рухатися у зворотному напрямку (дистанція 61 км, 17 кіл).

З 12:00 до 14:00 на Співочому полі Печерського ландшафтного парку відбудеться Міський   конкурс   серед   випускників   2009   року   "Київський   вальс".

Також на Співочому полі з 15:00 до 20:00 пройде III Міський фестиваль хорового мистецтва "Пісня над Дніпром".

О 12:00 на естраді біля Арки Дружби народів відбудеться  Фестиваль КВК юних пожежників ім. Л.П. Телятнікова "Як тебе не спалити, Києве мій?", а на Майдані Незалежності пройде Фінал  конкурсу  грації та таланту  серед  студентської молоді "Княгиня Київська-2009".

31 травня з 17:00 до 21:00 на естраді біля Арки Дружби народів відбудеться Київський міський турнір з кікбоксінгу.

На Майдані Незалежності з 8:30 до 11:30 пройде XVII Міжнародний благодійний легкоатлетичний пробіг "Під каштанами". Старт о 10:00 на Майдані Незалежності. Пробіг відбудеться за маршрутом Майдан Незалежності - вул. Хрещатик - вул. Червоноармійська - площа Льва Толстого, вул. Червоноармійська (розворот за вул. Димитрова) та у зворотному напрямку.

О 10:00 на вул. Блакитного стартуватимуть Міжнародні змагання з велоспорту на шосе. Велосипедисти проїдуться за маршрутом вул. Блакитного, 1 - вул. Генерала Родимцева - вул. М. Рильського - вул. Голосіївська - вул. Добрий шлях - просп. Науки - вул. Саперно-Слобідська - Стратегічне шосе - просп. Науки - вул. Блакитного (дистанція 6 150 км, 26 кіл)

На Хрещатику з 11:30 до 12:30 триватиме Чемпіонат міста з ролер-марафону.

О 12.00 на Співочому полі пройде заключний гала-концерт III Міжнародного фестивалю дитячої творчості "Назустріч мрії".

З 12:00 до20:00 на естраді біля Арки Дружби народів та головній алеї Центрального парку культури та відпочинку проходитиме Громадсько-мистецька акція "Фестиваль громадських організацій м. Києва"

Закриватиме програму святкування Вечірній молодіжний концерт з нагоди Дня Києва-2009, який розпочнеться на Майдані Незалежності о 18:00 і триватиме 22:00.

Крім того, протягом травня відбуватимуться заходи, присвячені Дню столиці та Дню Києва, у районах міста та закладах культури. 

Як повідомляє прес-служба КМДА, під час святкувань буде забезпечено надання медичної допомоги, охорону громадського порядку, безперебійну роботу пасажирського транспорту для перевезення населення після завершення святкових заходів та змінено графік роботи громадського транспорту.

Крім того планується перекриття руху автомобілів під час проведення загальноміських заходів на Майдані Незалежності - 30-31 травня.

Також 30 травня з 11 до 12:30 буде перекритий рух за маршрутом: Майдан Незалежності - вул. Хрещатик - вул. Велика Васильківська (Червоноармійська) - пл. Льва Толстого, розворот, вул. Велика Васильківська - вул. Хрещатик - Європейська площа.

Не можна буде проїхати 31 травня о 10:00 і за маршрутом: вул. Блакитного, 1 - вул. Генерала Родимцева - вул. М.Рильського - вул. Голосіївська - вул. Добрий шлях - просп. Науки - вул. Саперно-Слобідська - вул. Стратегічне шосе - просп. Науки - вул. Блакитного.

31 травня з 8:30 до 11:30 перекриють рух за маршрутом: Майдан Незалежності - вул. Хрещатик - вул. Велика Васильківська (Червоноармійська) - пл. Льва Толстого, вул. Велика Васильківська (розворот за вул. Димитрова) та у зворотному напрямку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ