60 тисяч киян платитимуть за світло втричі більше



Фото news2000.org.ua
Близько 60 тисяч київських родин будуть платити за світло більше 300 гривень на місяць.

З 1 квітня для тих, хто активно користується побутовою технікою і витрачає більш 400 квт/год на місяць, плата зросла у 3,1 рази - до 76,26 коп. за кіловат, пише "Газета по-київськи".

За даними Нацкомісії регулювання електроенергетики, у Києві кількість побутових споживачів, які  використовують більше 400 квт/годину, становить 60 тисяч, або близько 6%.

Потрапити в число "активних споживчів" не так складно: всередньому сім'я з двох чоловік на місяць споживає близько 150 квт/год, якщо будинок не обладнаний електроплитою, і близько 200 квт/год, якщо обладнаний.

За словами експерта Міжнародного центру перспективних досліджень Олександру Жолудя, міська норма споживання на родину може бути і вищою, до 300 квт/год.

"Насправді родина з 3-4 чоловік, яка має стабільно хороші доходи для того, щоб купувати і користуватися безліччю технічних новинок, таких як сушарки одягу, потужні комп'ютери, электрочайники, обігрівачі, посудомийки, кондиціонери і так далі - можуть споживати ці 400 квт/год на місяць", - сказав Жолудь.

Зекономити на електроенергії можна влітку. Але якщо з приходом холодів "Київенерго", як і в минулому році, відключить тепло, то киянам доведеться знову сидіти коло електрокамінів. А вони, як відомо, споживають багато електроенергії.

Такими ж як і були залишаться тарифи для багатодітних сімей та сімей з прийомними дітьми. Вони будуть платити 22,5 коп. за кіловат, незалежно від того, яка кількість енергії споживається родиною.

Жителі будинків, обладнаних електроплитами, платитимуть як і раніше 18,72 коп. за кіловат. А от ті, у кого встановлений електробігрів - автономний електрокотел, при перевищенні 400 квт/год на місяць будуть замість 18,72 коп. платити 76,26 коп.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ