Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49d35c8aa0e4f/
Українська правда
Київ

Муніципальні ринки облаштують у парках і на бульварах?

01.04.2009  15:22


Фото 24.ua
У столиці почали з'являтися нові ларьки. Ставлять малі архітектурні форми у найнесподіваніших місцях.

Навпроти "Житнього ринку", просто серед дерев, на газоні з'явилася конструкція з трьох торговельних місць з окремими прилавками для кожного, пише "Газета по-київськи".

Ларьки ставлять один коло одного. Поки що всі двері і вікна закриті, немає жодних оголошень про здачу місць в оренду. Але продавці ринку кажуть, що столична влада планує заставити МАФами усю алею.

Як відомо, восени КП "Київблагоустрій" розгорнуло масштабну кампанію зі зносу ларьків. Власники демонтованих МАФів обвинувачують Київську адміністрацію в тому, що у такий спосіб розчищається місце для своїх людей.

[L]Варто відзначити, що нові "магазини" з'являються неподалік від тих, що були демонтовані, або й просто на їхньому місці.

За словами фахівця з МАФів КП "Київблагоустрій" Володимира Кохоневича, Київрада 3 березня прийняла рішення про створення КП "Київські ринки".

"До цього рішення є список адрес, де тимчасово можуть з'явитися МАФи. Там є адреси Верхній Вал, 16, і Нижній Вал, 17/6. Тобто не можна сказати, що ці ларьки на бульварі незаконні. Проблема в тому, що власники ще не одержали ордери на встановлення, а ларьки вже поставили", - сказав Кохоневич. 

Не в захваті від такої ідеї і жителі Подолу. Мовляв, що буде з ним, якщо парки та алеї забудувати ларьками, гаражами чи ігровими автоматами.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.