Бессарабський ринок здають в оренду по 40 гривень за кв.м.


Київська міська державна адміністрація готується здати в оренду ще одну частину Бессарабського ринку.

Стартова вартість одного квадратного метру, заявлена в умовах конкурс, - 40 гривень, повідомляє прес-служба БЮТ.

За інформацією бютівців, відповідні документи вже розглядала постійна комісія Київради з питань власності. В оренду планують здати 127,6 кв.м.

За словами заступника голови комісії з питань власності, бютівця Дениса Москаля, вартість у40 гривень є незрозумілою, оскільки є методика розрахунку орендної плати за використання комунального майна.

"Команді чинного мера треба мати бодай краплину совісті. Звідки взялась цифра у 40 гривень за квадратний метр? Існує методика розрахунку орендної плати за використання комунального майна. Відповідно до неї вартість квадратного метра на Бессарабській площі складає 600 гривень за місяць. Це у 15 разів більше", - сказав Москаль.

До того ж, за його словами,  здати приміщення за ціною у 40 гривень КМДА готова одразу на 3 роки.

"А якщо за рік криза скине оберти, і ринкова вартість оренди нежитлових приміщень зросте, бюджет Києва не заробить на своєму майні ані копійки", - заявив заступник голови комісії з питань власності,

Бютівець порівняв це з ситуацією, яка склалася з Академією Муніципального Управління.  

"Ринкова" вартість оренди, запропонована командою Леоніда Черновецького для академії, складає близько 300 грн./кв.м. 

"Виходить, що орендувати місце на ринку в самому центрі коштує в 5 разів дешевше, ніж приміщення для навчання. Це абсурд. Послідовності в діях команди мера не простежується", - підсумував Москаль. 

Як відомо, першу частину Бессарабського ринку київська влада вже здала в оренду. Таким чином Київська адміністрація планувала боротися з кризою та наповнювати бюджет.

"Куди поділися гроші від проведення попередніх торгів, адже кожен учасник сплатив по 1000 гривень за участь, і 3 мільйони гривень, які міська адміністрація отримала за оренду Бессарабки, - невідомо", - підсумував Москаль.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ