У день ювілею Гоголя покажуть прем'єру "Мертвих душ"



Фрагмент спектаклю "Мертві душі". Фото УНІАН
200-річчя Миколи Гоголя Київський академічний драматичний театр на Подолі за підтримки мецената Дмитра Андрієвського вирішив відсвяткувати прем'єрою вистави "Мертві душі" за однойменною п'єсою Михайла Булгакова. 

Знакова подія відбудеться у день народження Миколи Гоголя - 1 квітня, повідомляє УНІАН.

За словами Андріївського, ця "прем'єра цілком відповідає нашому розумінню святкування 200-річного ювілею Гоголя, і є однією з низки заходів, організованих нами на честь видатного письменника".

"Уже кілька років ми співпрацюємо з музеєм-заповідником Миколи Гоголя у с. Василівка Полтавської області. Нині з творчою групою художників готуємо унікальний фотоальбом, присвячений авторові "Мертвих душ". Тому, звичайно, гоголівська тема не є для мене випадковою", - сказав Андрієвський.

Він відзначив, що в нинішніх непростих умовах театри як ніколи потребують підтримки.

"Вони - ті джерела духовності і культури, з яких має черпати енергію наше суспільство, щоб остаточно не перетворитися на бездушних гоголівських типажів. Тому незважаючи на кризу, прем'єра вистави "Мертві душі" - мистецька подія загальноукраїнського масштабу. І ми можемо пишатися своєю причетністю до цього заходу", - сказав меценат.

За підтримки Андрієвського реалізовано кілька масштабних мистецьких проектів, зокрема, виставка картин грузинського художника Ніко Піросмані у Києві, спорудження пам'ятника видатному поетові Шота Руставелі, організація міжнародного фестивалю театральних шкіл "Натхнення".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ