Кияни ігнорують прохання "Київенерго"


Лише 70 тисяч киян (менше 8%) звірили показники лічильників з даними АК "Київенерго".

Як повідомляє прес-служба компанії, з кожним абонентом, який раніше отримав рахунок з недостовірними даними "Київенерго" веде системну роботу для з'ясування фактичної суми заборгованості.

За словами директор СВП "Енергозбут" Олексія Савенкова, знімання контрольних показників лічильників електроенергії проходить в рамках спецпрограми, після чого стане регулярним і дозволить отримувати достовірні дані щодо рівня оплати цих послуг.

""Київенерго" не менше ніж кияни зацікавлена у достовірних та своєчасно наданих даних щодо споживання електроенергії. Мати повне уявлення про фактичний рівень використання і оплати електроенергії вигідно всім", - сказав Савенков.

Він відзначив, що це можливо лише на підставі регулярного звірення даних енергопостачальної компанії та абонента.

"Київенерго" планує отримати об'єктивну картину споживання і оплати електроенергії до кінця 2010 року. На думку фахівців компанії, цю роботу значно полегшить видача абонентних книжок, яка розпочалася з січня 2009 року.

"Сьогодні "Київенерго" не може у декілька разів збільшувати штат співробітників "Енергозбуту" для того, щоб протягом двох місяців зробити повний перерахунок всім абонентам, як цього вимагає АМКУ. "Київенерго" однаково наполеглива і принципова, як в роботі з боржниками, так і в перерахунку оплати тим споживачам, які одержували некоректні рахунки", - додав Савенков.

Як відомо, раніше "Київенерго" оштрафували за квитанції з заборгованостями, які отримали столичні жителі влітку минулого року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ