За миття машини на вулиці здеруть як мінімум 140 гривень



Фото news.tut.ua
За миття автомобілів на вулиці, у дворі чи коло водойми доведеться заплатити штраф.

Відповідне рішення Київради набуло чинності, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Тож відтепер мити авто можна буде лише на спеціально обладнаних автомийках або ж на приватній території чи у власному гаражі.

За словами заступник начальника Головного управління контролю за благоустроєм Віктора Кунца, штраф становитиме щонайменше вісім неоподаткованих мінімумів, тобто близько 140 гривень. Ще 51 гривню місто стягуватиме за завдані збитки.

"Розмір штрафу залежатиме від збитків. Скажімо, якщо автівку миють у зеленій зоні, порушник відшкодує вартість її відновлення", -  сказав Кунц.

Він відзначив, що суми можуть перевищити сотні гривень, якщо бруд, залишки мастил і пального змиватимуть у природну водойму.

У притягненні винних до відповідальності братимуть участь не лише фахівці ГУ контролю за благоустроєм, а й міліція та екологічна прокуратура. За словами Кунца, порушення фіксується фотокамерою і передається до правоохоронних органів

"Всю інформацію про власника автівки нам надають правоохоронці. У нас дуже добре налагоджена співпраця", - сказав Кунц.

За тиждень дії нових правил складено з десяток протоколів щодо "нелегального" миття машин, а у зеленій зоні встигли впіймати вже більше тисячі порушників.

Кунц наголосив, що сховатися десь у закутку, щоб помити авто, не вдасться.

"Стежитимуть, аби не було порушень, працівники як нашого управління, так і ЖЕКів, залучили "Київавтодор", "Плесо" -  усі служби, які є на місцях. Дуже розраховуємо на громадських інспекторів і небайдужість киян", - сказав заступник начальника ГУ контролю за благоустроєм.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ