Аеропорт Жуляни випробував злітну смугу і заманюватиме лоу-кости


У вівторок у столичному аеропорті "Київ" (Жуляни) випробували обновлену злітну смугу. Аеропорт вперше прийняв багатомісний важкий літак "Аеробус А-320".

Літак піднявся у повітря з "Борисполя" і через кілька хвилин сів у Жулянах, повернувся на злітній смузі, злетів у небо і повернувся назад, пише "Сегодня".

В аеропорту "Київ" поки не готові рулежні смуги, необхідно покласти ще один шар покриття, тому з'їхати зі злітної смуги літак не може.

Крім обновленої злітної смуги, аеропорт не має чим похвастатися. Повноцінний причал для авіалайнерів типу "Боїнг-737-800" і "А-320" буде готовий у липні. Такі літаки в основному використовуються "дешевими авіакомпаніями". Для столиці вони вигідні тим, що пасажири рейсів лоу-кост не дуже вимогливі.

За словами міністра транспорту Йосипа Вінського, на причал у цьому році витратять 74 мільйони гривень.

Мінтранс обіцяє, що реконструкцію основної будівлі аеропорту закінчать цього року, але держава сподівається на кошти інвесторів. А з ними у часи кризи - проблема. Утім, авіаторів це не зупинить.

"Будемо літати, навіть якщо отут просто намет поставлять. Наш пасажир на це мало звертає увагу", - заявила представник одного з лоу-костів Наталя Казмер.

Вінський же пообіцяв, що згодом аеропорти "Київ" (Жуляни) і "Бориспіль" з'єднає залізниця, щоб пасажири могли пересідати з рейсу на рейс.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ