Міліціонерам-грабіжникам "світить" 8 років


Прокуратура Солом'янського району Києва закінчила розслідування та скерувала до суду кримінальну справу щодо двох співробітників спецпідрозділу групи затримання міліції.

У ході слідства встановлено, що 12 лютого 2009 року двоє правоохоронців, перевищуючи свої службові повноваження, пограбували пасажира автобуса, який намагався проїхати без проїзного документа, повідомляє прес-служба прокуратури.

Міліціонери вирішили "допомогти" контролеру, котрий саме перевіряв безбілетного пасажир. Вони показали свої службові посвідчення, без жодних на те правових підстав вивели громадянина з автобуса та наказали пред'явити документи, що посвідчують особу.

Чоловік виконав незаконну вимогу, "засвітивши" вміст свого гаманця, який виявився привабливішим для міліціонерів за документи. Міліціонери змусили "зайця" купити для них у підземному переході спиртні напої. Після їх вживання правоохоронці завдали громадянину тілесних ушкоджень та заволоділи його гаманцем, де було 220 доларів та 40 гривень.

Потерпілий, не зволікаючи, звернувся до органів внутрішніх справ, якими одразу ж було порушено кримінальну справу та передано до органів прокуратури.

13 лютого слідчий прокуратури Солом'янського району столиці цим міліціонерам пред'явив обвинувачення.

27 березня справа з обвинувальним висновком прокурора надійшла до суду для розгляду по суті. За вчинення цих злочинів міліціонерам "світить" покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ