Соціальну картку киянина введуть 1 травня


З 1 травня у якості експерименту у столиці буде введена соціальна картка киянина.

Про це заявив заступник голови Київської адміністрації Сергій Рудик, пише Ліга.

За його словами, передбачається, що з 1 травня картка буде впроваджена для соціально незахищених верств населення.

"Цей експеримент триватиме до 1 грудня, а вже потім можна буде говорити про картки для інших людей, які проживають у Києві", - додав Рудик.

Він відзначив, що планується випустити від 50 до 100 тисяч карток. Рудик також наголосив, що виступає за те, щоб вона називалася "Картка киянина", а не "Соціальна картка киянина", яка охоплює більш вузьке коло користувачів.

За словами заступника начальника ГУ соціального захисту населення Ірини Старук, основна мета проекту "Соціальна картка киянина" - реалізація соціального обслуговування населення та надання адресних соціальних виплат.

Вона відзначила, що у рамках цього проекту створюється система ведення Єдиного реєстру соціальних пільговиків міста. 

Як повідомляє прес-служба КМДА, проект "Соціальна картка киянина" спрямований на вирішення низки завдань. Зокрема на цільове адресне надання усіх видів пільг мешканцям, які мають на це право; облік наданих пільг та інформування органів влади з метою контролю за цільовим використанням бюджетних коштів, планування бюджетних витрат для демографічних та соціально-економічних процесів у столиці.

У майбутньому "Соціальну картку киянина" можна буде використати як ідентифікаційний документ, як засіб реєстрації типу фізичної особи чи засіб реалізації пільг, що належать відповідним категоріям громадян (у міському пасажирському транспорті, при оплаті житлово-комунальних послуг, при отриманні медпослуг  тощо).  

На картці можна буде також зберігати інформацію медичного характеру (наприклад, група крові, медичні препарати, що викликають алергічні реакції), інформацію щодо медичного страхування, програми лояльності, кредитну історію або електронно-цифровий підпис власника картки тощо. 

Таким чином, як повідомляють в мерії, однією картка може одночасно бути "пенсійною" карткою, транспортною, комунальною і медичною. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ