Оренда офісів у Києві знизилася втричі



Фото glassbel.ru
Вартість оренди офісів у Києві з початку року знизилася втричі. Так, офіс в одному з найдорожчих бізнес-центрів столиці - "Парусі" -  у березні можна було зняти за 30 доларів за квадратний метр.

А ще наприкінці минулого року ставки в цьому офісному комплексі складали 100-120 доларів, пише газета "Дело".

Така тенденція характерна для всіх офісів Києва. У центрі столиці можна побачити  оголошення про здачу офісів навіть по 8 доларів за квадратний метр. Таким м чином власники намагаються втримати орендарів.

Власники бізнес-центрів і ріелтори неохоче говорять про падіння цін. Офіційно вартість оренди квадратного метра у більшості офісів Києва починається з 40 доларів. Але, за словами ріелторів, остаточна ціна буде сформована лише після особистих переговорів.

За оцінками експертів, падіння ставок  на ринку офісної нерухомості зупиниться ближче до кінця 2009 року. Пік зниження прогнозують восени. Потім кілька місяців буде відносний спокій перед виборами в 2010 році.

За прогнозами фахівців, за такого сценарію до кінця року вартість оренди може впасти ще на 20-25%. А якщо політична ситуація після виборів 2010 року буде нестабільною, то ціни можуть впасти ще на 40%.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ