На столичних будинках побільшало антисемітських графіті?


Громадська рада Єврейського форуму України має намір передати в Київську міську адміністрацію і секретаріат президента фотозвіт про написи на фасадах будинків Києва, які ображають національну гідність євреїв і представників інших національностей.

Про це у понеділок заявили активісти Єврейського форуму України, повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Проведений експертами моніторинг підтверджує збільшення антисемітських графіті на вулицях Києва. У більшості випадків місцеві антисеміти називають євреїв головними винуватцями економічної і політичної кризи в Україні", - заявили представники Єврейського форуму.

"Незважаючи на нещодавні запевнення міської влади про вжиті заходи, образливі написи з'являються знову, у більшій кількості", - підкреслив співрозмовник, уточнивши, що велика частина таких написів зафіксована в спальних районах Києва - Деснянському і Дарницькому.

Активісти форуму обурені і свідченнями очевидців, що знайшли факти вільного продажу на Куренівському ринку фашистського обмундирування та армійських знаків нацистів часів другої світової війни.

"Це свідчить про налагоджену роботу в Україні "чорних археологів", що розкривають могили солдат і офіцерів німецької армії, які залишилися без догляду, або про "швейний бізнес нацистського камуфляжу", який зараз має гарний попит у певної частини української молоді", - вважають експерти.

Створений у 2008 році, Єврейський форум України поєднує політичних і суспільних діячів, бізнесменів,  діячів культури і мистецтва, які народилися і виросли на Україні, а зараз живуть за її межами.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ