Майно "Кінгз Кепітал" арештували. Те ж саме буде з майном Аделаджі?


Міліція заарештувала майно фінансової компанії "Кінгз Кепітал".

Про це заявив начальник відділу з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління МВС Віталій Мехед в інтерв'ю "Газеті по-київськи".

"Дійсно майно "Кінгз Кепітал" заарештоване. Це і нерухомість, і банківські рахунки, і автотранспорт. Скільки воно коштує - конкретизувати ми поки не можемо, тому що в багатьох випадках остаточна вартість стане зрозумілою після товарознавчої експертизи", - сказав Мехед.

За його словами, також може бути арештоване майно пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджи.

"Звісно! (може бути арештоване). Він - обвинувачуваний. Є подання постраждалих, задоволення яких має бути забезпеченим, аж до конфіскації майна", - сказав Мехед.

Він також наголосив, що на сьогодні визнано постраждалими близько 1,5 тисячі осіб, але ця цифра не остаточна, оскільки "щодня міліція по країні приймає близько 30-50 заяв від людей, що втратили гроші, вклавши їх у "Кінг Кепітал"".

"Сума заподіяного збитку потерпілим на сьогодні - близько 70 мільйонів гривень. Але остаточні цифри будуть уточнені пізніше в ході слідства. Щодо максимальної суми в одній заяві - є люди, що брали кредит у банку під заставу квартири - 800 тисяч гривень - і несли ці гроші в компанію Бандурченка. Є подружня пара, що теж під гарантії свого житла оформила кредит на 1 мільйон гривень і всю суму вклала в "Кінгз Кепітал", - підсумував Мехед .

Як відомо, у листопаді 2008 року міліція затримала керівника фінансової компанії "Кінгз Кепітал" Олександра Бандурченка за підозрою в шахрайстві.

Згодом МВС висунуло Аделаджі обвинувачення в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах.

Сам Аделаджа назвав порушення проти нього кримінальної справи політичним замовленням.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ