Столичні кладовища почали готувати до поминальних днів


Київські міські кладовища та крематорій почали готувати до проведення поминальних днів 26-29 квітня.

Про це 27 березня йшлося на розширеному засіданні колегії Київської міської державної адміністрації.

За словами заступник начальника Головного управління ритуальних послуг КМДА Михайла Кутіщева, кожного року під час підготовки міських кладовищ до поминальних днів виконується значний обсяг робіт на колумбарії та 28 кладовищах.

Загальна площа київських кладовищ перевищує 560 га. Загалом на кладовищах та колумбарних стінах проведено більше 830 тисяч поховань. Тільки за останній рік було поховано 13395 осіб та здійснено 10147 кремацій.

"Для забезпечення сталого функціонування кладовищ, у бюджеті міста передбачені цільові кошти", - сказав Кутіщев.

За його словами, у 2009 році в міському бюджеті заплановано 18,6 мільйонів гривень на утримання кладовищ та колумбарію. Ці кошти планується використати на підготовку до поминальних днів, благоустрій військових комплексів та поховань на кладовищах, відновлення та улаштування асфальтового покриття доріг.

Також гроші планують використати на введення в експлуатацію водопровідних мереж, вивезення сміття, спорудження залізобетонних огорож, охорону кладовищ, поховання невідомих громадян та осіб без певного місця проживання та капітальний ремонт об'єктів кладовищ.

Як повідомляє прес-служба КМДА, протягом поминальних днів на території міських кладовищ будуть організовані постійні чергування бригад швидкої допомоги та працюватимуть посилені наряди міліції.

Крім того, обіцяють забезпечити киян додатковим міським транспортом, який курсуватиме до всіх міських кладовищ з 6:00 ранку до 22:00.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ