Кабмін дозволив Києву брати кредит під векселі


Кабінет міністрів погодився з пропозицією Київської адміністрації щодо оформлення зобов'язань за кредитами до бюджету Києва  у загальній сумі 1,2 мільярди гривень простими векселями із строком погашення до двох років.

Згідно з розпорядженням Кабміну, вказана сума кредиту має зараховуватися на окремий рахунок Держказначейства з перерахуванням не менш як 924217 тисяч гривень на рахунок "Київенерго" в Держказначействі для погашення заборгованості перед НАК "Нафтогаз України".

Уряд також зобов'язав КМДА подати Мінекономіки у січні 2010 року звіт про закупівлю  послуг з отримання кредитів.

Згідно з розпорядженням, отримання кредитів здійснюється без обмежень, установлених Мінфіном,  до повного погашення векселів, виданих  згідно з цим розпорядженням.

Уряд також доручив Мінфіну під час підготовки змін до держбюджету України на 2009 рік та проектів держбюджету України на 2010 і 2011 роки передбачати джерела фінансових ресурсів для здійснення розрахунків міського бюджету м. Києва за векселями, виданими згідно з цим розпорядженням.

Як відомо, 19 березня Київрада проголосувала за залучення кредиту на суму 1,2 мільярди гривень для погашення різниці в тарифах "Київенерго" під заставу столичної нерухомості. Гроші планували отримати у банку "Хрещатик", однак він відмовив у наданні позики.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ