Аеропорт "Жуляни" відновив роботу після реконструкції


КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) відновило з 23 березня роботу аеропорту після завершення реконструкції злітно-посадочної смуги.

Про це сказав заступник генерального директора підприємства Олександр Нестеренко, пише муніципальна газета "Хрещатик"

"Учора в нас було 2 літаки, тобто в принципі із учорашнього дня (23 березня) ми відкриті", - сказав Нестеренко.

За його словами, відкриття аеропорту після реконструкції злітної смуги стало можливим після одержання 16 березня відповідного сертифіката Державної авіаційної адміністрації.

Нестеренко зазначив, що через невеликі проблеми зі світлосигнальним обладнанням аеропорт зараз працює тільки в денний час, однак протягом тижня врегулює ці проблеми й з моменту початку літньої навігації, тобто з 29 березня, планує працювати вже в цілодобовому режимі.

При реконструкція в аеропорту буде продовжуватися.

Як відомо, аеропорт призупинив свою роботу в листопаді 2008 року через реконструкцію злітної смуги. У листопаді 2008 року Кабмін затвердив проект реконструкції аеропорту "Київ", оцінивши її проведення в 131 мільйон гривень. Також було визначено строки реконструкції - до червня 2010 року.

У серпні аеропорт "Київ" почав капремонт злітно-посадочної смуги, рулежних доріжок, місць стоянки повітряних суден і перону аеропорту.

Крім цього, реконструкція аеропорту передбачає будівництво міжнародного терміналу на 240 пасажирів/година й реконструкцію пасажирського терміналу на 220 пасажирів/година

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ