БЮТ вимагає у Черновецького повернути землю художникам


Депутатська фракція БЮТ у Київраді звернулася до міського голови Леоніда Черновецького з вимогою прискорити підписання договору оренди земельної ділянки для Національної спілки художників України.

Як повідомляє прес-служба БЮТ, про це є відповідне рішення сесії Київради.

За словами заступника голови фракції Тетяни Меліхової, усупереч цьому рішенню столичні чиновники вже півтора роки не продовжують цей договір.

"Менше року назад БЮТ уже піднімав питання щодо виселення художників з творчих майстерень - тоді ми відбили атаку міської влади на культуру. Команда Черновецького не хотіла продовжувати строки оренди для творчих майстерень, намагаючись впровадити конкурсну систему за отримання студії", - сказала Меліхова.

Вона відзначила, що така ініціатива мера була спрямована на те, щоб заробити гроші, адже звичайний художник не зміг би відвоювати свою майстерню у конкурента-бізнесмена.

За словами Меліхової, рік тому до бюджету Києва було внесено зміни, завдяки яким художники могли  подовжувати оренду приміщень для майстерень без проведення конкурсу.

"Але, як бачимо, влада вирішила піти іншим способом. Без жодних пояснень митцям просто не підписують нові орендні договори, хоча всі належні документи ними вже давно підготовані", - сказала депутат.

За її словами, такими діями команда Черновецького виграє час, щоб "придумати новий спосіб виселити мистецькі спілки з таких дорогих своєму серцю приміщень Києва".

Меліхова нагадала, що згідно з рішенням Київради від 17 серпня 2008 року Національній спілці художників надали у платне користування земельну ділянку для будівництва та експлуатації житлових будинків з вбудованими творчими майстернями та підземним паркінгом за адресою вул.Сошенка, 33.

Але з невідомих причин договір оренди земельної ділянки так і залишився не підписаним.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ