Прокуратура просить мерію демонтувати незаконну рекламу


Прокуратура столиці внесла подання меру Києва Леоніду Черновецькому з вимогою остаточно демонтувати незаконно встановлені рекламні конструкції та здійснювати постійний контроль за розміщенням об'єктів зовнішньої реклами у столиці.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, відповідне подання було зроблене за підсумками проведеної перевірки та, зважаючи на численні порушення у сфері розміщення об'єктів зовнішньої реклами.

За інформацією КП "Київреклама" на території Києва станом на 1 березня 2009 року розміщено понад 23 тисячі об'єктів зовнішньої реклами та більше тисячі інформаційних вивісок.

Прокуратура столиці, перевіривши лише 500 таких об'єктів у Печерському, Шевченківському, Голосіївському, Подільському та Дарницькому районах столиці, виявила понад 120 самовільно встановлених рекламних засобів та вивісок, з яких 70 виконано недержавною мовою, чим порушено закон.

Прокуратура внесла припис до Головного управління з питань реклами КМДА з вимогою негайно демонтувати такі рекламні засоби, а винних притягнути до відповідальності.

На даний час уже демонтовано 83 об'єкти зовнішньої реклами та вивісок, з яких 45 рекламних сюжетів, розміщених з порушенням законодавства про мови.

Також у ході перевірки встановлено, що рекламодавці несвоєчасно та не в повному обсязі сплачують грошові кошти за розміщення реклами на об'єктах комунальної власності столиці.

Прокуратура внесла 17 приписів суб'єктам господарювання з вимогою погасити заборгованість на загальну суму 1,3 мільйона гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ