Начальник метро розказав про наполеонівські плани



До 2010 року столична влада планує завершити будівництво нових станцій Київського метрополітену.

Про це заявив начальник підземки Петро Мірошников, повідомляє прес-служба КМДА. 

За його словами, передбачається, що буде продовжена Куренівсько-Червоноармійська лінія до Виставкового центру; побудовані нові станції та другий вихід із станцій "Дарниця" та "Вокзальна". Буде продовжено Сирецько-Печерську лінію метрополітену до Дарницького вокзалу і буде побудовано депо на Куренівсько-Червоноармійській лінії.

"Крім того, заплановано будівництво двох нових гілок метрополітену: Подільсько-Вигурівської, яка з'єднає правий та лівий береги Києва, а також Лівобережна лінія, яка пройде від діючої станції "Лівобережна" через житловий масив Троєщина", - сказав Мірошников.  

Він відзначив, що до "Євро-2012" також планується побудувати другий вихід на станцію метро "Республіканський стадіон" та другий перехід між станціями "Театральна" та "Золоті ворота", а також реконструювати пересадочний вузол між станціями "Хрещатик" та "Майдан Незалежності".  

За інформацією КП "Київський метрополітен", на станції "Деміївська" на 98% виконані оздоблювальні роботи. Будівельна частина станції "Голосіївська" виконана на 97%, залишилось завершити будівництво аварійного виходу та платформну дільницю.

Споруджено також станційний комплекс "Васильківська". Велись оздоблювальні роботи, які виконані на 65%. Споруджуються виходи з вестибулів. Тупики за станцією "Васильківська" споруджені на 65%. Загалом, на завершення будівництва трьох станцій метро Куренівсько-Червоноармійської лінії необхідно 785 мільйонів гривень. 

Що стосується проектування першої черги будівництва Лівобережної лінії метрополітену, то наразі проводиться робота з відведення земельних ділянок під будмайданчики першої черги Лівобережної лінії з електродепо "Троєщина". 

"Місту необхідно придбати 100 вагонів, 50 з яких направити на три нові станції метро в бік житлового масиву "Теремки". Інші 50 - на Сирецько-Печерську лінію, оскільки в разі відкриття станцій "Голосіївська", "Васильківська" та "Деміївська" незабезпечення їх вагонами значно погіршить рух на лінії загалом", - сказав Мірошников.

Як відомо, раніше повідомлялося, що будівництво трьох станцій метро - "Голосіївської", "Васильківської" та "Деміївської" - може бути заморожене через відсутність коштів на будівництво і заборгованість за 2008 рік.  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ