За вигул собаки коло будинку – штраф 700 гривень?


Столшична влада має намір взятися за домошніх улюбленців. Зокрема посилять контроль за вигулюванням собак на тариторії Києва.

Штраф за порушення правил утримання собак у столиці може сягнути 700 гривень, якщо таку поправку до адміністративного кодексу ухвалить Верховна Рада, повідомляє ТРК "Київ".

На сьогодні інспектори можуть стягувати у несумлінних власників собак, які гуляють з тваринами в неналежних місцях штраф до 51 гривні.

За словами першого заступника мера Анатолія Голубченка, це надто мала сума, аби привчити господарів прибирати за своїми улюбленцями після вигулювання їх в зеленій зоні.

До того ж, аби краще наглядати за станом парків, повноваження для складання адмінпротоколів про порушення планують надати і столичним озеленювачам та інспекторам з благоустрою.

Нині ж їх складають лише працівники міліції та центру ідентифікації тварин. За минулий рік було оформлено близько тисячі протоколів.

Натомість, за словами Голубченка, район мусить на своїй території визначити зони для вигулювання собак та встановити відповідні знаки.

За словами радника мера Світлани Берзіної, якщо собака знаходиться на території коло будинку, то власник повинен прибирати за нею. Не треба прибирати лише в зоні вільного вигулювання тварин та в зоні вигулювання на повідку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ