На столичних кладовищах вандали знищили майже 100 пам'ятників


У ніч з п'ятниці на суботу на Лісовому кладовищі столиці невідомі особи пошкодили близько 40 пам'ятників, 34 з яких - не підлягають відновленню.

Про це повідомляє муніципальна газета "Хрещатик".

За словами заступника директора ритуальної служби міста Віталія Христенка, ці пам'ятники були підготовлені для встановлення на могили киян у зв'язку з сезоном підготовки до поминальних днів.

"Аби розбити надгробки вандали перерізали кабель відеоспостереження і лише потім вдерлися на територію", - сказав Христенко.

Він відзначив, що комунальне підприємство міста - офіційно займається обслуговуванням могил та встановленням пам'ятників на території міських кладовищ.

"Поки правоохоронці не розберуться з цим випадком, ми нікого не підозрюємо і нічого не стверджуємо. Однак напевне можна сказати, що це не схоже на дитячі ігри. Радше на бажання когось перешкодити міській владі допомагати киянам у траурні хвилини життя", - додав Христенко.

Міліція прискіпливо оглянула місце події, але висувати версії та давати коментарі відмовилася.

Директор ритуальної служби столиці Ігор Матвієнко запевнив, що ця полдія не вплине на підготовку кладовищ до поминальних днів.

"Ми шоковані цією подією. Сьогодні люди приходять до могил рідних і перше, що бачать - вандалізм. Однак хочемо запевнити киян, що інцидент не зірве підготовку до поминальних днів. Всі роботи ми завершимо вчасно і всі замовлення будуть виконані", - сказав Матвієнко.  

Другий безпрецедентний акт вандалізму стався у ніч з неділі на понеділок на Міському кладовищі. Невідомі пошкодили більше 50 пам'ятників, які були підготовленні для встановлення на могили киян.

Міліція порушила кримінальну справу, але поки що зловмисників не знайдено.

Керівництво ритуальної служби міста Києва вимагає від правоохоронців затримати злочинців та посилити охорону міських кладовищ.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ