Черновецький знову пробує заробляти на гральному бізнесі?



Фото з сайту КМДА
На розгляді постійних комісій Київської міської ради з'явився цікавий документ - про передачу терміналів "Благодійний Приз-Столиця" з муніципальної власності у приватну.

Про це заявив депутат фракції БЮТ у Київраді Денис Москаль, повідомляє прес-служба Блоку. 

За його словами, коли гральні автомати "Благодійний Приз-Столиця" з логотипом КМДА з'явились у метрополітені, столична влада заперечувала свою причетність до їх встановлення.

"Вже за тиждень автомати з зникли. Однак тепер вони передаються з комунальної власності у приватну - а це пряме підтвердження того, що наразі це майно Києва", - сказав депутат.

Бютівець відзначив, що це означає, що публічна версія міського голови Леоніда Черновецького про те, що поява гральних автоматів з гербом Києва у метро це нібито справа рук його опонентів, - цілковита брехня.

"Неможливо уявити, щоб без відома КМДА у комунальній власності міста з'явилося якесь майно, яке тепер вона намагається тишком-нишком передати у приватні руки", - сказав Москаль.

У зазначеному документі ці гральні автомати офіційно називаються "терміналами "Благодійної Муніципальної Акції" "Благодійний Приз-Столиця".

Бютівець відзначив, що шляхом передачі їх з комунальної власності у приватну Черновецький намагається зняти з себе відповідальність за порушення законодавства, яке регулює гральний бізнес в Україні. Про те, що 2 роки тому міський голова особисто розбивав "одноруких бандитів", він очевидно вже забув.

"Щоб займатися гральним бізнесом - а розміщення гральних автоматів це він і є - необхідно отримати ліцензію. Також на кожен гральний автомат власник повинен мати патент - згідно з законом. І найголовніше - відповідно до правил ліцензування - гральні автомати мають бути розміщені лише у приміщенні, закритому від огляду ззовні. Станції метрополітену абсолютно не відповідають цим вимогам" - додав Москаль.

За його словами , щоб передати будь-яке майно з комунальної власності у приватну, потрібно провести конкурс, в якому декілька залучених приватних установ надають свої пропозиції щодо використання орендованого майна.

"Однак Черновецький жодного конкурсу у цьому випадку не проводить, і чи має новий приватний власник ліцензію на гральний бізнес - не повідомляється. Також невідомо, в чому полягає благодійність акції "Благодійний Приз-Столиця", - сказав депутат.

Він відзначив, що "насправді - це чергова спроба міської влади шляхом порушення законів заробити гроші на киянах, в тому числі, й дітях". 

Як відомо, ще у 2008 році заступник голови КМДА Людмила Денисюк - за чиїм підписом сьогодні проходить вказаний документ - наголошувала, що у Києві найбільшою проблемою є розміщення гральних автоматів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ